Vores vision

Street Childs vision er en verden, hvor hvert barns rettigheder er sikret - især retten til uddannelse.

I øjeblikket er står 125 millioner skolebørn uden for uddannelse. Dette er hovedsageligt i verdens fattigste, mest udsatte og katastroferamte lande. Samtidigt går flere millioner børn i skoler under ringe vilkår, der også er med til at forhindre kvalitetsuddannelse.

Disse børn nægtes deres ret til uddannelse og bedre livsmuligheder. Universel grundundervisning er, for Street Child det første og vigtigste skridt i opgøret med global fattigdom.


VORES ORGANISATION

Vi hjælper nogle af verdens mest udsatte børn til at skabe en bæredygtig fremtid gennem uddannelse. I 2008 begyndte vores søsterorganisation Street Child UK at hjælpe en mindre gruppe gadebørn i Sierra Leone. Siden da har Street Child hjulpet mere end 250.000 børn med at komme tilbage i skole, samt hjulpet tusinder af familier med at skabe en bæredygtig indkomst, så deres børn kan fortsætte deres uddannelse. Street Child har i øjeblikket projekter i Afghanistan, Den Demokratiske Republik Congo, Liberia, Nepal, Nigeria, Sierra Leone og Uganda

Vi mener, at uddannelse giver de bedste chancer for at gro. Intet samfund kan skabe et bedre liv for deres børn, eller håbe på en bedre fremtid uden et stærkt uddannelsesgrundlag. Alt afhænger af uddannelse, og vi mener, at det er der, vi kan gøre den største forskel. Siden lanceringen af Street Child UK i 2008 er vi nu til stede i en række europæiske lande, herunder Danmark, hvilket gør det muligt at styrke Street Childs verdensomspændende netværk, samt rejse penge til flere projekter. Herved håber vi at skabe store forandringer i verden.

Street Child har højtkvalificerede teams med lokale medarbejdere i Sierra Leone, Liberia, Nepal, Nigeria og Den Demokratiske Republik Congo. Street Child UK har minimum én rådgivende medarbejder tilstede i disse lande, som hjælper med at føre tilsyn og evaluere de forskellige projekter.


Vores strategi

Alle Street Childs søsterorganisationer har det samme mål baseret på tre søjler: uddannelse, beskyttelse af børn og hjælp til at øge fattige familiers indkomst.

Vi beskytter børn med hjælp fra socialarbejdere i de forskellige lande, hvor vi er til stede. De finder de dårligst stillede børn, hjælper dem med at finde et sikkert hjem og komme i skole. Samtidig assisterer de familien med at skabe en fast indkomst. Vi bygger skoler i afsides områder, og træner lærere for at gøre uddannelse tilgængelig for så mange mennesker som muligt. Vores mål er, at alle børn skal have adgang til uddannelse, og derfor er vi også fortalere for ligestilling og rettigheder til uddannelse for mennesker med et handicap.

Vi ønsker at skabe en langsigtet effekt, og håber at vores tilstedeværelse en dag vil være unødvendig. Derfor underviser vi familier, lærere og lokalsamfund i at skabe indkomst og blive uafhængige. Målet er en situation, hvor familier tjener en økonomisk bæredygtig indkomst, og på den måde er i stand til at sende deres børn i skole.


Vores team

Simon ravn Street Child Danmark.png

Simon B. Ravn

Bestyrelsesformand

Simon er rekrutteringskonsulent og arbejder til dagligt med rekruttering og opkvalificering af ledige hos Frederiksberg Virksomhedsservice. I dette arbejde er han vant til at benytte sig af sit store netværk, der gennem de seneste år er opbygget gennem hans arbejde med små og store virksomheder. Simons motto er "Selvfølgelig kan vi det. Vi skal bare gøre det ordentligt." Dette gør sig også gældende for hans arbejde med Street Child Danmark. Selvfølgelig kan vi gøre en forskel for børnene. Vi skal bare gøre det ordentligt! 

Anna Justesen Street Child Danmark.png

Anna Justesen

Bestyrelsesmedlem

Anna har en kandidat i Business Administration and Organizational Communication fra Copenhagen Business School, samt en bachelor i Peace and Conflict studies med fokus på Afrikanske studier fra Malmö Universitet. Anna har en stor viden om det afrikanske kontinent og har bl.a. skrevet projekt om opdelingen af Sudan og bachelorprojekt om mediernes portrættering af folkestammen Maasai i Tanzania. Anna har arbejdet med kommunikation og marketing siden 2014 og er i øjeblikket International Sales and Marketing Graduate hos Scandinavian Tobacco Group (STG). Anna har en stor passion for at støtte udviklingsprojekter og ønsker som bestyrelsesmedlem i Street Child Danmark at kombinere dette med hendes stærke kompetencer indenfor marketing. Som bestyrelsesmedlem ønsker hun at styrke Street Child Danmarks arbejde med at skabe opmærksomhed om organisationen, fundraising engagement, samt om virksomhedssamarbejder i Skandinavien.

 
Louise Gjørts Street Child Danmark.png

Louise Gjørtz Christensen, Bestyrelsesmedlem

Louise har en bachelor i Brasilianske Studier med tilvalg i Antropologi og en kandidat i Internationale Studier fra Aarhus Universitet. Louise har en stor viden om internationale forhold i kraft af hendes uddannelse og de sammenlagt to år hun har boet i Brasilien og Spanien. I løbet af hendes uddannelse har Louise fokuseret på global ulighed, social eksklusion og internationale organisationer. Louise har yderligere erfaring indenfor kommunikation, kulturforståelse, udviklingsarbejde og filantropi. Louise startede som praktikant for Street Child Danmark i 2018, og er fortsat en del af vores Street Child familie.

Avin Mesbah Street Child Danmark.jpeg

Avin Mesbah, Frivillig

Avin er BA i Spansk Sprog og Kultur med tilvalg i Minoritetsstudier fra Københavns Universitet. Her specialiserede hun sig i civilsamfundsorganisationer, aktivisme og social ulighed. Derudover har Avin boet i Madrid i to år for at studere samt lave feltarbejde. Avin er pt. ved at afslutte sin kandidat Internationale Udviklingsstudier og Kultur- og Sprogmødestudier ved Roskilde Universitet, hvor hun fagligt har fordybet sig i strukturel racisme samt praksisser og udfordringer inden for udviklingsarbejde i internationale organisationer.

 
 
Hans Christian Johansen 1-2 (1).jpg

Hans Christian Johansen, Projektleder

Hans Christian har en kandidat i International Relationer og Flygtningestudier, og har de seneste 5 år arbejdet og boet rundt omkring i Vestafrika, fra Ghana til Sierra Leone og Liberia og nu Nigeria. Daglig er han Programme Leder for Street Child's arbejde og aktiviteter i det Nordøstlige Nigeria, ramt af Boko Haram krisen. Hans Christian er rådgiver for Street Child Danmark, og fungere som linket mellem Street Child's globale programmer og fundraising i Danmark. Når det ikke står på arbejde, nyder Hans Christian at lave mad og se fodbold.

 

Roland Christensen, Praktikant

Roland studerer statskundskab ved Aarhus Universitet, og er som led af en pause mellem bachelor og kandidatuddannelsen på praktik i Barcelona. I løbet af sin uddannelse har han engageret sig i mange forskellige typer frivillige opgaver og bestyrelsesarbejde. Især med fokus på journalistisk arbejde i form af artikelskrivning, podcast og social medie-indhold. Senest har han siddet i lokalbestyrelsen for Silba Aarhus, der fokuserer på at styrke demokrati i Østeuropa gennem valgobservationer. Et arbejde Roland deltog i, ved at være en del af valgobservationsmissionen i forbindelse med Moldovas parlamentsvalg 2019. Med sig fra statskundskab har han en metodisk værktøjskasse rettet mod at analysere kvalitative og kvantitative cases og deres associerede data.

Rolandpic%2B%25282%2529.jpg
 
 

Janus Mads Ravn, Bestyrelsesmedlem

Janus er advokat og partner hos Advokaterne Ravn & Rømeling, hvor han hovedsageligt beskæftiger sig med erhvervsforhold og tvistløsning.

Janus håber igennem Street Child, at kunne bidrage til at give udsatte børn i 3. verdenslande en fremtid med tryghed, sikkerhed og uddannelse

Street Child Danmark Janus Bestyrelse.jpg