IPS indsamler 31.590,00 kr. til Nepal


Stifter og forkvinde for IPS, Kanthi S Beck, til venstre.

Stifter og forkvinde for IPS, Kanthi S Beck, til venstre.

The International Philanthropic Society of Stockholm (IPS) er en frivillig forening, grundlagt i 2013, med et ønske om at forbedre vilkårene for børn, som er fysisk, mentalt eller økonomisk udfordret. Ved at støtte bæredygtige initiativer, er IPS’s mål at genoprette børnenes tro på en lysere fremtid og på at de kan spille en en vigtig rolle i verden.

I samarbejde med donorer og andre partnere, som har samme mission, har de over de seneste 6 år deltaget i og afholdt en bred vifte af velgørenhedsarrangementer - og med stor succes!

Mens IPS tidligere har indsamlet midler til bl.a. World Childhood Foundation, Operation Smile Philippines samt Caritas’ arbejde for kvinder i Burkina Faso, var Street Child Danmark udvalgt til en særlig fundraiser d. 17. maj 2019, hvor der blev indsamlet hele 31.590,00 kr. på én aften.


Breaking the Bonds

IPS’s indsamling var målrettet Street Childs projekt “Breaking the Bond”, som arbejder for at give Musahar-piger og -kvinder en bedre og bæredygtig fremtid. Som konsekvens af et kastesystem, der betragter dem som de laveste i samfundet, lider nepalesere i Musahar-kasten under ekstrem eksklusion fra uddannelse og arbejde. Særligt piger er hårdt ramt, og bliver ofte konfronteret med køns-, kaste- og klassediskrimination. Ved at kæmpe mod marginalisering og hjælpe Musahar-pigerne væk fra tvunget arbejde, ønsker vi at ændre den offentlige holdning.
Projektet centrerer sig omkring tre nøgleelementer:

  • Uddannelse: Kun 3.8% af Musahar-piger og -kvinder kan læse og skrive, og i stedet for at uddanne sig og få et formelt arbejde, bliver piger ofte gift tidligt og presset ud i tvangsarbejde, en form for moderne slaveri, for at betale familiens gæld af. Street Child tilbyder uddannelse i basale læse- og skrivefærdigheder, så pigerne på sigt kan få adgang til bedre jobmuligheder.

  • Økonomisk selvstændighed: Unge kvinder kan vælge at blive opkvalificeret tl et bestemt arbejdsmarked, eller få mulighed for at opstarte en virksomhed med støtte fra Street Child, så de kan bryde med tvangsarbejde og stadig forsørge dem selv og deres børn.

  • Social støtte: Tidligt ægteskab, kønsdiskrimination og misbrug fører til isolering og usikkerhed, som undergraver pigernes selvtillid og forhindrer deres adgang til grundlæggende rettigheder som uddannelse, beskæftigelse, sociale ydelser og deltagelse i social og politisk beslutningstagning. Street Child uddanner lokale socialarbejdere, som skaber et sikkert rum for pigerne, hvor de kan dele deres erfaringer og behandle deres traumer.

En del af IPS’s donation går til at uddanne 20 nepalesiske socialarbejdere, der på sigt kommer til at hjælpe 600 udsatte Musahar-piger, som bliver hørt og styrket i at overkomme det misbrug, de har været udsat for. Den resterende del går til at uddanne Musahar-piger, der aldrig har været en del af skolesystemet, så de senere i livet får adgang til arbejdsmarkedet og kan bryde med mønsteret omkring tvangsarbejde.


Tak til The International Philanthropic Society of Stockholm

for at vælge Street Child Danmark som samarbejdspartner!

 
IPS street child danmark mad.jpg
IPS street child danmark fundraiser.jpg
 

31.590 gange tak til IPS. Det er på grund af indsamlinger som denne, at Street Child Danmark hurtigt kan rykke ud og sætte ind præcis der, hvor behovet er størst!

Læs mere om Street Childs arbejde i Nepal. 


Vil du også arrangere en indsamlingsbegivenhed for Street Child?

Send os en email, så vender vi tilbage hurtigst muligt med gode ideer og støtte hele vejen.

Anne Beuken