Street Child vinder international pris!

 

Vi er stolte af at kunne berette, at Street Child er en af de seks vindere af The World Innovation Summit for Education, WISE-prisen 2019. Anerkendelsen og opmærksomheden skyldes vores Family Business for Education-projekt, der er en innovativ tilgang til udvikling og uddannelse for børn i verdens værst stillede steder.

WISE-prisen anerkender og promoverer seks innovative projekter på tværs af verdens, som adresserer de globale uddannelsesudfordringer. I alt blev der indsendt 481 projekter til udvælgelse, og de seks prismodtagere udvælges af The World Innovation Summit for Education, et initiativ fra Qatar Foundation.  ‘

Mabel Cauker - Family Business Scheme - Bo-18.jpg

Street Child vil modtage WISEs støtte til at hjælpe flere familier til at starte bæredygtige mikrovirksomheder, så de kan sende deres børn i skole. For familier som Mariamas*, der i Sierra Leone alene tager sig af sine fire niecer og nevøer, er denne støtte nødvendig for at kunne give børnene en chance for en fremtid. De børn hun tager sig af er hendes søster, en sygeplejerske, som døde under Ebolakrisen. Med tre børn selv, er det svært for Mariama at kunne passe på sin familie.

Hjælp fra Street Child har hjulpet hende med virksomhedstræning og et startindskud, der gjorde hende i stand til at starte en forretning med at sælge fisk. Profitten fra hendes arbejde gør hende i stand til ikke blot at kunne forsørge hendes familie, men også at sende hendes børn i skole. 

Med virksomhedstræning, planlægning, legat, løn og opsparingsprogrammer med økonomiske incitamenter er forsørgere i stand til at betale for mad, tøj og uddannelse til deres børn. Besøg vores hjemmeside for at se mere om vores Family Business Scheme-program, og find ud af, hvordan det kan hjælpe med at give børn adgang til uddannelse.

*Mariama’s navn er blevet ændret for at beskytte hendes identitet.

Billederne er taget med informeret og skreven samtykke under tilsyn af Street Child of Sierra Leone personale. 

 
Anne Beuken