Ride Sierra Leone - Det ultimative afrikanske cykeleventyr. 

Ride Sierra Leone bidrager til at Street Child kan gennemføre projekter, der ændrer liv, og hjælper verdens mest sårbare børn til at vende tilbage til skolen. I løbet af turen kommer du til at besøge projekter i både by- og landområder i Sierra Leone, og se hvordan de penge du har indsamlet gør en forskel for børn, familier og samfund.

Street+Child+Ride+Sierra+Leone+Logo.png
 
Ride sierra leone street child 1.jpeg
ride sierra leone street child 2.jpeg
ride sierra Leone street child 3.jpeg
sire sierra leone street child danmark 4.jpeg

Tag med på en fortryllende tur langs solrige afrikanske veje og gennem tropisk jungle til en af verdens mest fantastiske strande.

Vores ultimative cykeludfordring finder sted i november 2019. Vi tager dig med fra travle Bo, Sierra Leones næststørste by, gennem frodige grønne landskaber og indbydende lokalsamfund. En unik mulighed for at opleve Sierra Leone, besøge Street Childs projekter og køre hele vejen vestpå til en tropisk palmestrand. Her kan du læne dig tilbage, slappe af og nyde en fortjent øl eller to!

Ride Sierra Leone Street Child Danmark1.jpeg

DAG 1 - TRANSFER TIL BO OG AKKLIMATISERING

Du flyver til Freetown, Sierra Leone, hvor du bliver budt velkommen af Street Child personale, som rejser med dig til Bo. Vi har en cykel klar til dig, som vores fantastiske mekaniker Karim vil hjælpe med at justere, så den passer lige til dig. Efter en sikkerhedsbriefing og en generel introduktion bevæger vi os ud på det første projektbesøg, hvor du møder vores lokale team i Bo.

Ride Sierra Leone Street Child Danmark2.jpeg

DAg 2 - fra BO til YELE - afstand: 80KM

På første cykeldag kører vi fra Bo mod Yele, og stopper undervejs for at besøge et projekt. Du kommer primært til at køre på hårde jordveje. Ved ankomsten til Yele vil du blive mødt af landsbyens høvding og lokalsamfundet. Simpel indkvartering.

Ride Sierra Leone Street Child Danmark3.jpeg

DAg 3 - fra YELE Til MAKENI - afstand: 72KM

Nyd cykelturen fra Yele til Makeni ad virkelig stille, let kuperede landlige veje. Denne aften bliver vi indkvarteret i et lokalt guesthouse.

Ride Sierra Leone Street Child Danmark4.jpeg

DAg 4 - fra MAKENI Til KAMAKWIE - afstand: 92KM

Vi starter dag 4 ud med et projektbesøg i Makeni, før du hopper op på cyklen og kører mod Kamakwie ad et mere kuperet og udfordrende terræn med udsigt over Makenis smukke bjergkæde. Simpel indkvartering.

Ride Sierra Leone Street Child Danmark5.jpeg

DAg 5 - fra KAMAKWIE Til KAMBIA - afstand: 108KM

Den længste dag på sadlen, men absolut den mest magiske. Fra morgenstunden kører vi gennem de nordligste høvdingedømmer, indtil du krydser målstregen i Kambia.

Ride Sierra Leone Street Child Danmark.jpg

DAg 6 - BUREH Beach

Læn dig tilbage, slap af og nyd den smukke Bureh-strand. Du kan også vælge at forlænge din rejse yderligere og blive flere dage på den lokale bed’n’breakfast.


Det bør du vide…

form og hastighed

Dette cykeleventyr kræver ikke et højt niveau.

Deltagerne skal være erfarne cyklister og føle sig tilpas med at cykle hele dagen fire dage i træk (i gennemsnit ca. 90 km per dag).

Der er varmt i Sierra Leone! Vi cykler i et afslappet tempo, så vi kan nyde det fantastiske junglelandskab. Vi stopper for at drikke og holde os hydreret regelmæssigt.

Du vil kunne cykle i dit eget tempo, og vi sørger for at holde bagtroppen med.

terræn og cykel

Turen strækker sig over Sierra Leone sammen med fantastiske, orange jordveje. Der vil være bump og store vandpytter undervejs - og terrænet vil variere gennem hele turen; vi kalder ruten for 'bølgende'.


Vi arbejder i partnerskab med en lokal cykelbutik om at sørge for cyklerne i Bo, Sierra Leone i starten af turen. De vil sandsynligvis være hybrid mountainbikes, og vi sørger for at de passer til dig på dag ét.

Vi vil helt klart opfordre til at medbringe en gelsadel i din bagage, men hold dig fra polstrede shorts. Stol på os - man sveder meget.

støtte undervejs

Dette er en fuldt understøttet tur, hvilket betyder at du vil have medicinsk og mekanisk støtte til rådighed.

Vores lokale mekaniker Karim er fantastisk dygtig, og har reservedele med under hele turen.

Vi har også to supportbiler til rådighed, hvis du har brug for en hvilepause. De vil også tage sig af din bagage på cykeldage.

Vi rejser med læger uddannet i ekspeditionsmedicin, og som er til stede under hele turen.

PRISEN

Ride Sierra Leone koster £650 pr. person (ca. 5.200 kr.). Prisen dækker alle omkostninger forbundet med turen, såsom al transport, mad og indkvartering, og genererer således ikke et overskud for Street Child. Det er derimod din personlige indsamling som understøtter de Street Childs projekter vi besøger undervejs.

Inkluderet i prisen:

  • Alle overnatninger

  • Al transport undervejs - også til og fra lufthavnen

  • Al mad og drikke (inklusiv rent drikkevand hele vejen igennem)

  • En skræddersyet Ride Sierra Leone cykeltrøje

  • Supportbiler og mekaniker

  • Medicinsk hold

  • En lokalt fremskaffet hybrid bike eller road bike

FUNDRAISING

Ride Sierra Leone organiseres af Street Child, som er en velgørende organisation. Vi tror på vigtigheden af gennemsigtighed og troværdighed. Derfor adskiller vi deltageromkostninger fra fundraising: på den måde ved du og dine sponsorer, at alle de penge, du indsamler, går direkte og ubeskåret til at støtte Street Child og vores arbejde for uddannelse.

Vi beder alle deltagere om at indsamle 13.000 kr. -penge der 100% går til at støtte vores arbejde for at give udsatte børn mulighed for at gå i skole.

Som en del af Ride Sierra Leone får du en enestående indsigt i Street Childs arbejde, når du besøger vores projekter langs ruten!

EKSTRA

Du kan vælge at forlænge din tur, og blive på fantastiske Bureh Beach for £60 pr. nat. Indkvartering foregår på bed’n’breakfast basis.

Vi kan også organisere en tur til Tacaguma Chimpanzee Sanctuary for alle, der ønsker at lære mere om Sierra Leones arbejde med at bevare og beskytte nationens aber.


Bliv inspireret!

Da manageren (og cykelfanatikeren) for de europæiske Street Child-enheder var i Sierra Leone i forbindelse med frivilligt arbejde, blev han med det samme tryllebundet af det fantastiske landskab. Han købte en cykel og afsluttede sit ophold med et 300 km cykeleventyr. Florian fulgte de orangefarvede jordveje, cyklede over frodige grønne områder og overnattede i de landsbyer, der lå på hans vej.

Florians eventyr gennem Vestafrika inspirerede os til at arrangere det vi i dag kalder Ride Sierra Leone. Gør som Florian, og opdag et af de smukkeste og mest uspolerede områder i Sierra Leone, og besøg samtidig Street Childs projekter og lær lokalsamfundene på vejen at kende.

street child danmark ride sierra leone flo.jpeg
Cycling from Sierra Leone was a once-in-a-lifetime experience for me. I got to know the unique hospitality and friendliness of the local people and remote villages, and cycled through the beautiful lush, green and untouched landscapes.
— Florian

 
 

Ride SIerra leone street child danmark cykel.jpeg

Er du interesseret i at deltage i Ride Sierra Leone?

Skriv til os, hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information.