Vores arbejde i Sierra Leone

Sierra Leones uddannelsesniveau ligger blandt verdens laveste og er blevet forværret af ebolakrisen. Skoler i afsides områder er overfyldte, mangler ressourser og lærerne er ikke ordentligt uddannede. Omkring 283.000 børn i disse områder går ikke i skole og størstedelen af dem er piger. Vores undersøgelse fra 2012 viser, at knap 3.000 børn bor på gaden i Sierra Leone, mens knap 50.000 børn er nødt til at arbejde på gaden for at overleve. Disse omstændigheder var årsagen til, at Street Child besluttede at handle.

Vores arbejde i byerne

Street Child hjælper børn, der bor og arbejder på gaden. Vi arbejder på at genforene gadebørn med deres familier direkte. Formålet er at få dem tilbage på skolebænke,n og give dem et permanent hjem, så de kan få et stabilt og sikkert liv.

Vores arbejde på landet

Det er vores ambition at tilbyde uddannelse til børn, der bor i nogle af de fattigste og afsides områder af verden. Ved at træne lærere og etablere uddannelsesfaciliteter i de områder der har hårdt brug for det, sikrer vi, at børn får muligheden for at gå i skole. Indtil videre har vi hjulpet tusindvis af børn med at komme i skole.


Vores projekter

Vores arbejde begyndte i Sierra Leone i 2008 med en lille gruppe gadebørn. I dag har vi udvidet vores arbejdsområde, så kan vi kan hjælpe så mange børn som muligt med at få en uddannelse.

børn sierra leone street child danmark.jpeg
Family Business Scheme sierra leone street child danmark.jpeg
rural school sierra leone street child danmark.jpeg

Børn i nød

Vores lokale hold opsøger gadebørn, for at blive den stabile voksen, som mange af børnene mangler i deres liv. Vores socialarbejdere forsøger derefter at genforene børnene med deres familie gennem rådgivning og formidling. Børnene er ofte først klar til at gå i skole, når de har et sikkert hjem og stabile omgivelser.

Indtil nu har vores team genforenet flere end 2.500 børn med deres familier. Det giver børnene mulighed for at komme tilbage på skolebænken og et håb om en bedre fremtid. Socialarbejderne følger børnene indtil de har færdiggjort grundskolen for at sikre, at de ikke dropper ud igen.

Street Child kørte i 2014 projekter for børn, der var forældreløse som en konsekvens af ebolaepidemien i Kenema-, Kailahun- og Kono-regionerne. Vores lokale teams hjalp flere end 12.000 børn samt deres familier.

Siden 2016 har vi hjulpet piger, som kæmper med fattigdom, teenagegraviditeter, børneægteskaber, mangel på støtte fra familien eller dårlig uddannelse. Hvad enten det vedrører skolemateriale, uddannelse af lærere eller konstruktion af et nyt klasseværelse, bestræber Street Child sig på at gøre uddannelse tilgængelig for alle.

Program for små familievirksomheder

Bæredygtighed er kernen i Street Childs arbejde. Mange af de familier vi arbejder med, har ikke råd til at betale for deres børns uddannelse. Fattigdom holder tusinder af børn ude af skolen - noget vi arbejder på at ændre. Familievirksomhedsteams og socialarbejdere arbejder sammen om at hjælpe genforenede familier til at skabe en indkomst, komme ud af fattigdom og betale for deres børns uddannelse.

Vores teams giver undervisning i virksomhedsdrift, yder tilskud, lån og lærer familierne at spare op af deres indkomst. Til dato har Street Child grundlagt mere end 22.000 små familievirksomheder og over 90% af disse familier er i stand til at betale for deres børns uddannelse.

Skoler på landet

Street Child startede i 2010 et skoleprojekt på landet for at støtte 5 lokalsamfund i høvdingedømmet Tambakha. Projektet fokuserede på at bygge nogle af de første skoler i en del af Vestafrikas fjerneste egne. Her mangler børnene ofte de mest basale sprog- og matematikkompetencer. I samarbejde med lokalsamfundene har vi bygget grundskoler og oplyst familier om vigtigheden af uddannelse. Endvidere har vi udvalgt borgere fra lokalsamfundet til at gennemgå et uddannelsesforløb med henblik på at blive lærere. Siden da er projektet vokset betydeligt, og vi har støttet omkring 690 lærere i 127 lokalsamfund. Disse initiativer har gjort det muligt for 22.000 børn i landområder at gå i skole. Ydermere har vores initiativ omkring mikrovirksomheder sikret, at skoler kan dække udgifter til lærernes lønninger inden regeringen på sigt overtager disse. Lokalsamfundene får landbrugsstøtte og teknisk vejledning til at udvikle et system til at dele landbrugsfrø og kollektive risgårde, hvor indkomsten fra høsten dækker uddannelsesudgifter.


Street+Child+Sierra+Leone.jpeg
street+child+sierra leone.jpeg

MARIE, MOREN DER SÆLGER KUL FOR AT GIVE SIN DATTER EN UDDANNELSE

'Jeg er så taknemmelig for, at jeg kan give Fatima en uddannelse.'

Fatima går i sjette klasse. Street Child gav hendes mor Marie et mindre legat til at starte en forretning, hvor hun sælger kul hjemmefra. Med de penge hun tjener, har hun råd til at sende Fatima i skole.

ADAMA, SOCIALARBEJDEREN DER FORANDRER LIV

'Forældre vil så gerne give deres børn en uddannelse, men de har ikke midlerne til det.'

Adama Glenna har arbejdet for Street Child i fire år. Hendes team uddeler og fører tilsyn med mindre virksomhedstilskud til forsørgere. Adama bor med sin mand og to børn i et af de områder, som hun også arbejder i: 'Det gør det nemmere for folk at lære mig at kende, at stole på mig og åbne op.'
En af hendes naboer modtog et tilskud til opsætning af en forretning, der solgte Africannah-suppe, for at finansiere datterens skolegang: "Nu er hendes stemme det første du hører om morgenen!"